Hozzávalók a tortához:
300 g cukor v. barnacukor
200 ml étolaj
4 db tojás
280 g búzaliszt
100 g dió (darált)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál fahéj (őrölt)
400 g sárgarépa (nyers)
1 késhegynyi só
50 g csokoládé – fehér
1 db narancs reszelt héja
A mázhoz:
250 g mascarpone krémsajt
sárgarépa (nyers, reszelt)
1 evőkanál vanília eszencia
2 dl tejszín
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat. Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is. A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb. 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából. A mascarponét és a felvert tejszínt keverjük ki egy kevés vanília eszenciával, egy kevés reszelt répával, majd vágjuk ketté és kenjük rá a kihűlt tortalapra, majd a megmaradt krémet, pedig az oldalára, és tetejére.
Jó étvágyat!
(a receptet apróséf oldalán találtam, de egy kicsi módosítottam a recepten)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: