Éva konyhája

Medvehagymás pogácsa

saját házi készítésű sajtommal:)

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 kávéskanál só
15 dkg zsír vagy 20 dkg rama margarin
15 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
2 dkg élesztő
1 dl tejföl

1 csokor medvehagyma + 20 dkg rama

Elkészítése:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. 1 dl tejföllel elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot vagy ramat. 2 egész tojást egy kicsit felverjük (nem habosra) és a tejes élesztővel és a tejföllel tésztát gyúrunk. 1/4 órát pihentetjük, nyújtjuk. A reszelt sajt felét rászórjuk és rácsipegetünk egy kis medvehagymás vajat a kinyújtott lapra, hajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Újból kinyújtjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, medvehagymás vajjal, hajtogatjuk pihentetjük. Ujjnyi vastagra sodorjuk, a tetejét késsel rácsos mintára bevagdossuk (finoman). Kiszaggatjuk, majd egy kicsit kézzel tömzsibbre (magasabbra) formázzuk. Zsírozott tepsibe, vagy zsírpapírra tesszük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és a maradék reszelt sajtot egyenként a pogácsák tetejére tesszük.

Meleg sütőben (kb. 180-200 fokon) szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

 

1978834_812147988797157_2012393243_n 1966849_812148038797152_481386826_n 1911682_812148092130480_2117291835_n

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!