Pizza alapom
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 evőkanál cukor
1/2 liter langyos víz
1 tasak porélesztő v. 1 kocka friss élesztő (fél liter langyos vízbe beleteszünk kevés cukrot és végül az 1 csomag porélesztőt)
1 dl olaj
só
(ízlés szerint lehet a tésztájába tenni, oregánót, bazsalikomot, majorannát…stb.)
Elkészítése:
Kelt tésztát összeállítjuk. Hagyjuk kelni kb. fél órát, 1 órát. Utána elkészítjük a pizzánkat. Lehet fokhagymás tejföl alappal, paradicsomos alappal és a feltét pedig bármi lehet. Sajttal megszórjuk és megsütjük. 200 C, légkeveréses sütőben. kb. 20-25 perc
feltét:
1 kis pohár tejföl, 2 kisebb gerezd fokhagyma összekeverve. Kb. 10-20 dkg rokfort sajt rácsipegetve. Egy marék pirított mandula a tetejére.
2 evőkanál erőspista paprikakrém, 1 evőkanál méz összekeverve és meglocsoljuk vele a pizzát!
Jó étvágyat!
A feltét ötlete a Pécsi Gömböc Pizzériától való! Köszönöm Gábor! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: