Éva konyhája

Hókifli

Gesztenyés és nutellás hókiflik 

Hozzávalók:

40 dkg liszt + a nyújtáshoz
25 dkg margarin
18 dkg tejföl
1 tojás a kenéshez
porcukor a forgatáshoz

A töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza
1-1,5 dl tej

25 dkg nutella

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük. Lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy 6-8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kivágjuk. A töltelékhez a gesztenyepürét összekeverjük a tejszínnel. A krémből kiskanállal a tészta közepére teszünk, majd a tészta szélét a felvert tojással megkenjük, és ráhajtjuk a tészta másik felét, hogy a tojásos részek összetapadjanak. 180 °C-os sütőben 15-20 percig sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk.

Jó étvágyat!

1470190_705929266092463_1723507344_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!