Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
A páchoz:
őrölt fehérbors, só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
2/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
1/8 csésze méz
1/4 csésze cukor
1/8 csésze ketchup
1 ek. fehérborecet
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
Pirított tészta:
A kifőtt spagettit az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
1-2 ek. szezámolaj
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: