Hozzávalók: 60 dkg liszt, 7 g porélesztő (sajna most ez volt itthon) kb. 4 dl langyos víz , só, pici cukor. Elkészítése: Tálba tettem, kicsit összekevertem és hagytam kelni 6 órát. Nem szabad kidolgozni a tésztát! Lisztezett deszkára öntöttem, kilapolgattam téglalap alakúra és limara-féle vekni formázást alkalmaztam. (http://www.limarapeksege.hu/2010/06/vekni-formazasa.html?m=1) és jénai tálban megsütöttem. 220 fokon, alul/felül sütéssel, 45 percig.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Egyáltalán nem időpocsékolás annak aki szeret a családjának jót sütni-főzni! Saját döntésed, hogy az adott receptet megsütöd-e vagy sem. Szerintem mindenki saját maga el tudja dönteni, hogy megcsinálja avagy sem!
Szèp estét!
Hát, nem mintha akarnék csinálni….
A piros alma is szép kívülről, de amikor felvágod, akkor kukacos! Hát ez se egy leányálom! Rossz!
Aki eddig még nem csinálta, ne is csinálja! Idő, pénz és energia pocsékolás! Nem ér semmit!
Ezt szerettem volna látni, hogy nem-e egy sűrű tömör valami lett-e a végeredmény. Tetszik, köszi.
Kedves Ottilia!
Feltöltöttem a képet:) sajnos lemaradt ez a kép, köszönöm, hogy szólt!
Szép napot!
Hát, én azért megnéztem volna ezt a kenyeret félbevágva is