Éva konyhája

6 órás DNK (dagasztás nélküli) kenyér

img_2999Hozzávalók:  60 dkg liszt, 7 g porélesztő (sajna most ez volt itthon) kb. 4 dl langyos víz , só, pici cukor.   Elkészítése: Tálba tettem, kicsit összekevertem és hagytam kelni 6 órát. Nem szabad kidolgozni a tésztát! Lisztezett deszkára öntöttem, kilapolgattam téglalap alakúra és limara-féle vekni formázást alkalmaztam. (http://www.limarapeksege.hu/2010/06/vekni-formazasa.html?m=1) és jénai tálban megsütöttem. 220 fokon, alul/felül sütéssel, 45 percig. 10255215_840392342639388_4297349644242211387_n 10255495_840392595972696_5439307376146854008_n

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egyáltalán nem időpocsékolás annak aki szeret a családjának jót sütni-főzni! Saját döntésed, hogy az adott receptet megsütöd-e vagy sem. Szerintem mindenki saját maga el tudja dönteni, hogy megcsinálja avagy sem!

    Szèp estét!

  2. Sipőcz Ottilia says: (előzmény @zs popoff)

    Hát, nem mintha akarnék csinálni….

  3. A piros alma is szép kívülről, de amikor felvágod, akkor kukacos! Hát ez se egy leányálom! Rossz!

  4. zs popoff says:

    Aki eddig még nem csinálta, ne is csinálja! Idő, pénz és energia pocsékolás! Nem ér semmit!

  5. Sipőcz Ottilia says:

    Ezt szerettem volna látni, hogy nem-e egy sűrű tömör valami lett-e a végeredmény. Tetszik, köszi.

  6. Kedves Ottilia!
    Feltöltöttem a képet:) sajnos lemaradt ez a kép, köszönöm, hogy szólt!

    Szép napot!

  7. Sipőcz Ottilia says:

    Hát, én azért megnéztem volna ezt a kenyeret félbevágva is


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!