Pirított tészta, szezámmagos bundás csirkemell

Hozzávalók:

1 csirkemell csíkokra vágva

A páchoz:

őrölt fehérbors, só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj

A bundához:

1/2 csésze liszt

1/4 csésze keményítő

csapott tk. sütőpor

1 felvert tojás

2 ek. olaj

2/3 csésze víz

kevés só

A mézes mázhoz:

1/8 csésze méz

1/4 csésze cukor

1/8 csésze ketchup

1 ek. fehérborecet

A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.

Pirított tészta:

A kifőtt spagettit az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.

1-2 ek. szezámolaj

1-2 ek. sötét szójaszósz

1 kk. chiliszósz

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »