Stahl Judit féle spenótos tészta

Hozzávalók:

500 g csavart tészta

500 g spenót lehet fagyasztott vagy friss

4 evőkanál liszt

kb. fél liter tej

3 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

0,5 dl fehér bor (édes v. száraz)

Elkészítése: Kifőzzük a tésztát és összekeverjük a még meleg spenóttal ill. a felolvasztott spenóttal. A hagymákat olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, bort és pároljuk addig míg az alkohol el nem párolgott. Ezután rátesszük a lisztet kicsit kevergetjük, hozzáöntjük a tejet és miután besűrűsödött összekeverjük a spenótos tésztával. Tepsibe rakjuk az egészet, megszórjuk sajttal és zsemlemorzsával. 180 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.

 

    

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »